Bij Rijschool André Severs kun je ook terecht voor automaat rijlessen. Wij geven les in een Volvo XC 60 (hybride). Deze auto kenmerkt zich door zijn welbekende veiligheid, de eenvoud, de rust in de auto en de auto is daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk. De auto is zeer stil en schakelt geheel traploos, waardoor de auto na het afremmen weer soepel kan accelereren. Uiteraard leren we je ook de kneepjes van het elektrisch rijden, zo ben je ook nog eens voorbereid op de toekomst!

Bij autorijden is je aandacht voor het verkeer het meest belangrijke. Waarom lessen in een automaat? Het rijden in een automaat auto is gewoon leuk, geeft je meer rust, controle en overzicht tijdens het rijden. Maar specifieke problemen kunnen ook een reden zijn om voor een automaat te kiezen. Doordat je bijvoorbeeld door teveel prikkels het overzicht “makkelijk” kwijt raakt. Autisme, PDD-NOS, ADHD en/of leerproblemen etc. kunnen daardoor de oorzaak zijn dat deelnemen aan het verkeer lastiger voor je kan zijn, dan kan het rijden in een automaat een goede oplossing zijn.

Maar onderschat autorijden in een automaat niet, verkeer blijft verkeer of je nu handmatig moet schakelen of de auto het voor je doet, veiligheid staat altijd voorop! Met geduld, rust en duidelijkheid helpen we jou op weg om op een veilige manier zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.