Autorijden moet voor iedereen een lust zijn en geen last. Maar om uiteenlopende redenen kan het voorkomen dat je niet meer met plezier in de auto stapt, of de auto helemaal niet meer pakt omdat je je onzeker voelt in het verkeer? Dit kan komen omdat je nog maar weinig zelf aan rijden toekomt, weinig kilometers maakt binnen of buiten de bebouwde kom of bijvoorbeeld een traumatische ervaring hebt gehad in het verkeer of daarbuiten. Dan is een opfriscursus een goede oplossing om je zelfvertrouwen te vergroten of terug te vinden.
De opfriscursus bestaat uit 5 rijlessen van 50 minuten. De cursus wordt afgestemd op jouw/uw persoonlijke behoefte. Samen bepalen wij de inhoud van de cursus. Na het volgen van de opfriscursus ga je weer met plezier en vol vertrouwen de weg op!

De opfriscursus is geschikt voor mensen die graag:

  • Willen werken aan hun zelfvertrouwen en/of het overwinnen van hun angst
  • Al een tijdje niet hebben gereden om uiteenlopende redenen
  • Weer zelfstandig en veilig in het verkeer willen zijn
  • Niet op de snelweg durven rijden, het inhalen van vrachtwagens op de snelweg
  • Parkeren lastig vinden of helemaal niet doen
  • Moeite hebben met de huidige verkeersregels/borden
  • Oefenen van specifieke verkeerssituaties

Voor wie is de opfriscursus nog meer?

Nadert u de leeftijd van 75 jaar en verloopt uw rijbewijs op of na uw 75e verjaardag? Om ook na uw 75e en erna te mogen blijven rijden, moet u ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: volgens wettelijke regels geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor uw veiligheid maar ook voor de overige weggebruikers. Daarom moet u vanaf uw 75e bij iedere rijbewijsverlenging gekeurd worden. Rijschool André Severs begeleid u daar graag in om te zorgen dat u zo lang mogelijk veilig en zelfstandig door het huidige verkeer kunt blijven bewegen. De beoordeling en dus verlening van van uw rijgeschiktheid kan in sommige situaties tot wel vier maanden duren. Wij adviseren u dus om ruimschoots van te voren contact met ons op te nemen.

Is er een andere reden waardoor je onzeker bent in het verkeer? Geen probleem, alles is bespreekbaar en wij bieden een passende oplossing voor iedereen.

Onze doelstelling : Dat u rijdt met plezier!

Kosten voor een opfriscursus zijn : 5 rijlessen, afgestemd op jouw/uw behoeften voor € 240,-.

Uiteraard kunnen wij ook in overleg een pakket geheel op maat aanbieden afhankelijk van jouw/uw behoefte.

Bel voor meer informatie 0614904085!